Fläkt Teknik blir en del av partnerskapet Currentum

13 januari, 2022

Fläkt Teknik Entreprenad AB har ingått partnerskap med installationsgruppen Currentum. Genom partnerskapet kan Fläkt Teknik nu erbjuda ett bredare tjänsteutbud och bättre geografisk täckning, och även i fortsättningen göra detta under eget varumärke och företagsledning samt med samma lokala förankring.

Currentum är en marknadsledande installationsgrupp inom VS, sprinkler, ventilation, fastighetsautomation, el och säkerhet. Förutom Fläkt Teknik ingår Installationsbolaget VS & Sprinkler, Tingvallastadens Rör, Ibjerge Installation, Ventilationsprojekt, CH Vent, Ventmetoder, Reglera, Lundgrens El, Lås & Nycklar, Komfortautomatik, Ventab, AC El, Gösta Schelin, Ventilationshygien, VEAB, Styr Entreprenad, Energi & Klimatteknik, Månsson Rör och Friggeråkers Rör. Gruppen samägs av entreprenörerna i bolagen tillsammans med det nordiska riskkapitalbolaget Axcel.

- Jag ser fram emot att vi blir en del av Currentum, då det ger oss bättre möjligheter att växa och därmed att fortsätta vara det självklara valet när det gäller luftbehandlingslösningar som ger bästa inomhusklimat, säger Magnus Forsberg, VD Fläkt Teknik, och själv blir jag kvar i bolaget som VD.

- Partnerskapet kommer att stärka oss på flera sätt och inte minst genom att vi får ett nätverk av kompetenta kollegor över hela landet att utbyta erfarenheter med. Vi kommer att kunna erbjuda våra kunder ett bredare tjänsteutbud och bättre geografisk täckning genom samarbeten med våra nya systerföretag.

Fläkt Teknik Entreprenad AB är ett väletablerat varumärke inom ventilation och luftbehandlingslösningar i Karlstad och genom partnerskapet förstärks nu ventilationssidan geografiskt i väst.

Genom partnerskapet med Fläkt Teknik fortsätter den lokala förankringen för Currentum i Karlstad, som nu innefattar både Vent och VS (Tingvallastadens rör och Ibjerge Installation). Det blir också förstärkning och en komplettering med närliggande områden även söderut och österut.

- Vi arbetar med allt från utförandeentreprenader till totalentreprenader, med många projekt i partnering, samt servicekontrakt och har så gjort sedan 1990. Bolaget med drygt 70 anställda projekterar, installerar och driftsätter anläggningar för luftbehandling i bland annat offentliga fastigheter, privata bostäder och kontor, fortsätter Magnus. Direkt avgörande i våra förhandlingar om att ingå i Currentum var att de till fullo delar vår värdegrund: Ärlighet, Respekt och Ansvar (ÄRA).

– Det är jätteroligt att få hälsa Fläkt Teknik välkomna i gruppen. Det är ett fint bolag som arbetar efter samma principer som övriga i vår koncern, det vill säga nära sina kunder. Dessutom har de en väl fungerande serviceverksamhet, vilket är något vi tror starkt på. Gemensamt stärker vi vår marknadstäckning här i Väst, säger Hillevi Skötte från Currentum.

Genom partnerskapet kommer Currentum att omsätta 2,2 Mkr årligen och sysselsätta drygt 820 medarbetare. För mer information om Currentum, besök www.currentum.se

Fläkt Teknik Entreprenad AB
Sunnanvindsgatan 6
652 21 Karlstad

Postadress
Box 5126
650 05 Karlstad

054-85 30 85
info@flaktteknik.se
envelopeuserphone-handset