Grattis Andreas till godkänd OVK-behörighet!

18 september, 2023

Att ha OVK-behörighet innebär att man har rätt kompetens att genomföra ventilationskontroller enligt de lagar och regler som gäller. Personer med OVK-behörighet har rätt att utföra ventilationskontroller i olika typer av byggnader för att säkerställa att ventilationssystemen fungerar korrekt och att inomhusluften är av god kvalitet. Detta är viktigt för att upprätthålla en hälsosam inomhusmiljö och förhindra fukt- och hälsoproblem, något som vi på Fläkt Teknik givetvis värnar i allra högsta grad om.

Vad krävs för att få OVK-behörighet?

För att få OVK-behörighet krävs först och främst erfarenhet och/eller utbildning inom branschen. Efter att ha uppfyllt dessa krav krävs sedan en behörighetsprövning och därefter kan man ansöka om att bli certifierad funktionskontrollant.

Grattis Andreas till din OVK-behörighet! Varför valde du att läsa till behörigheten?

-Jag ville skaffa behörigheten för att jag ville öka min kompetens och kunskap inom ventilationsyrket. Att öka på min kompetens genom att vidareutbilda mig kändes som en viktig faktor för min personliga tillväxt och utveckling. OVK-behörigheten har erbjudit mig en möjlighet att utmana mig själv och lära mig nya saker.

Fläkt Teknik Entreprenad AB
Sunnanvindsgatan 6
652 21 Karlstad

Postadress
Box 5126
650 05 Karlstad

054-85 30 85
info@flaktteknik.se
envelopeuserphone-handset